Kimya - 9.Sınıf Örnek Test Soruları ve Cevapları
#1

KonuLar ;

- Sabit oranLar yasası ,

- Mol kavramı ,

- Atomun yapısı ve Periyodik cetvaL ,

- KimyasaL bağLar ,

- Katlı oranLar yaSaSı ,

- Bileşik moLeküL formüLLeri ,

- Atom ve Yapısı

[SIZE=3]NOT: Sorular eklentide de var =)

[/SIZE]


Ek Dosyalar
.rar   lise1kimya.rar (Dosya Boyutu: 181.7 KB / İndirme Sayısı: 201)
Bir ülkenin geleceği mühendislerinin becerisi ile sınırlıdır..!

Taklitlerimden ve WebKutlu.Com taklitlerinden sakının  Smile

Cevapla
#2

S.1. Saf X ve Y sıvıları homojen bir karışım oluşturuyor.

Karışımın, X ve Y sıvılarına göre hangi özelliği aynıdır?

A) Homojenlik B) Öz kütle

C) Kaynama noktası D) Buhar basıncı

E) Öz ısı



S.2. Şekerli suyun karışım olduğunu anlatmak için;

I. Normal kaynama noktası 100oC den büyüktür.

II. Su buharlaştırılırsa geriye şekerin kalması

III. Homojen yapılı olması

gerçeklerinden hangisi/hangileri en iyi açıklar?

A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II

D) II ve III E) I, II ve III



S.3. Aşağıdaki hangi olayda düzensizlik artmaz?

A) Suyun elektrolizle H2 ve O2 gazlarına ayrışması

B) Asetonun buharlaşması

C) CO2 gazının suda çözünmesi

D) Kuru buzun süblimleşmesi

E) Buzun erimesi



S.4. Aşağıdaki olaylardan hangisi hal değişimi ile ilgili değildir?

A) Buzun erimesi

B) Ağzı açık kapta kolonyanın zamanla azalması

C) Kışın camların buğulanması

D) Sıcak havada kokuların çabuk yayılması

E) Islanan kişinin üşümesi



S.5. KCl tuzu suda çözünüyor. Oluşan çözelti için;

I. Homojendir.

II. Aynı sıcaklıkta buhar basıncı saf sudan daha

yüksektir.

III. Doymamış çözeltisinin kaynama sırasında

sıcaklığı artar.



Yargılarından hangisi/hangileri doğrudur?

A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III

D) I ve III E) I, II ve III



S.6. Madde Donma Nokt.(oC) Kaynama Nokt.(oC)

X -25 30

Y -5 78

Z 10 120



X, Y ve Z sıvılarının donma ve kaynama noktası

yukarıda verilmiştir.

Buna göre;

I. 25oC de üçü de sıvıdır.

II. Sıvı fazda en uçucu X dir.

III. -5oC de X ve Y katı fazdadır.

Yargılarından hangileri doğrudur?

A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III

D) II ve III E) I, II ve III



S.7. Maddeye ait aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

A) Maddenin en düzensiz hali gazdır.

B) Katı haldeki maddelerde tanecikler yalnız titreşim

hareketi yapar.

C) Genellikle katı hal, maddenin öz kütlesinin en büyük

olduğu haldir

D) Hacim, maddeler için ayırt edici özellik değildir.

E) Bütün maddelerin sahip oldukları potansiyel enerjileri

Aynıdır.

S.8 Doymamış tuzlu su çözeltisi ile ilgili;

I. Aynı sıcaklıkta su ilavesi ile buhar basıncı artar.

II. Ağzı açık kapta kaynarken sıvını buhar basıncı

o ortamın açık hava basıncından büyüktür.

III. Tuz ilave edilirse kaynama sıcaklığı artar.

Yargılarından hangisi/hangileri doğru değildir?

A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II

D) II ve III E) I ve III



S.9 I. Saf değildirler.

II. Homojendirler.

III. Hacmi, çözücü ve çözünen hacimlerinin

topl***** eşittir.

Yukarıdaki ifadelerden hangileri bütün çözeltiler için her

zaman doğrudur?

A) Yalnız I B) I ve III C) I ve II

D) II ve III E) I, II ve III



S.10 I. Çözünen maddeyi toz haline getirmek.

II. Çözücü miktarını artırmak.

III. Karıştırarak çözmek.

IV. Sıcaklığı artırmak.

İşlemlerinden hangisi/hangileri bir katının sıvıdaki

çözünürlüğünü ve çözünme hızını değiştirir?

A) Yalnız I B) Yalnız IV

C) I, III ve IV D) I, II, III, ve IV

E) II, III ve IV



S.11. X: Basınç artışı ile çözünürlüğü artan bir madde

Y: Çözünmesi endotermik olan bir madde

Z: Basınçla çözünürlüğü değişmeyen akışkan bir madde



X, Y ve Z maddeleri, maddenin üç farklı fazını temsil

ettiğine göre X, Y ve Z’nin fazları aşağıdaki hangi

seçenekte doğru verilmiştir?

X Y Z

A) Sıvı Gaz Katı

B) Katı Gaz Sıvı

C) Gaz Katı Sıvı

D) Katı Sıvı Gaz

E) Gaz Sıvı Katı

S.13 I. Sıvının yüzey büklüğü

II. Ortam sıcaklığı

III. Tanecikler arası çekim kuvveti

IV. Isıtıcı kaynağının şiddeti

Oda şartlarında bir sıvının buharlaşma hızı yukarıda–

kilerden hangisi/hangilerine bağlıdır?

A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III

D) II, III ve IV E) I, II, III ve IV



S.14 I. Sıcaklık

II. Basınç

III. Temas yüzey hacmi

Yukarıdaki niceliklerden hangileri saf haldeki katı bir

maddenin sudaki çözünürlüğünü etkilemez?

A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II

D) I ve III E) II ve III



S.15 I. Öz kütle

II. İçerdiği ısı miktarı

III. Esneklik katsayısı

IV. Hacim

Yukarıdakilerden hangileri madde miktarına bağlı

değildir?

A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve III

D) I ve IV E) II,III ve IV



S.16 Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir olaydır?

A) Fotosentez

B) Kömürün yanması

C) Mumun erimesi

D) Yoğurdun ekşimesi

E) Asit çözeltisinin iletkenliği



S.17 I. Saf suyun elektrolizi

II. Bakır telin elektrik akımını iletmesi

III. Besinlerin sindirilmesi

Yukarıdaki olaylardan hangisi/hangileri kimyasaldır?

A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II

D) I ve III E) I, II ve III



S.18 Aşağıda verilen özelliklerden hangisi sadece katılar ve

sıvılar için ayırt edici bir özelliktir?



A) Süblimleşme B) Esneklik

C) Donma noktası D) Genleşme

E) Öz ısı





Cevaplar:1-a,2-c,3-c,4-b,5-a,6-b,7-e,8-e,9-c,10-d,11-c,13-c,14-b,15-c,16-c,17-e,18-d
Bir ülkenin geleceği mühendislerinin becerisi ile sınırlıdır..!

Taklitlerimden ve WebKutlu.Com taklitlerinden sakının  Smile

Cevapla
#3

28iummt.gif
Bir ülkenin geleceği mühendislerinin becerisi ile sınırlıdır..!

Taklitlerimden ve WebKutlu.Com taklitlerinden sakının  Smile

Cevapla
#4

1)maddenin ayırt edici öz 2 tanesini yazınız 10p

2) hidrojen,oksijen,karbon,bakır elementlerinin sembollerini yazınız?

3) çözelti nedir tanımlayınız? örnek veriniz

4)15p+5 iyonunda kaç elektron vardır bulunuz?

5)karışımların bileşenlerine ayrılması metodlarından 2 tanesini yazınız

6) 17 cı atomunun elektron dağılımını yapınız?

7) sudaki çözünürlüğü 20gr/100cm3 su olan katının 400 cm3 su ile doymuş bir çözeltisini elde etmek için kaç gram katı gerekir

8) kimyasal bağ ceşitlerini yazınız ?

9) 22 gram co2 kaç moldür? (co2 için ma=44gram/mol) ?
Bir ülkenin geleceği mühendislerinin becerisi ile sınırlıdır..!

Taklitlerimden ve WebKutlu.Com taklitlerinden sakının  Smile

Cevapla
Konu ile Alakalı Benzer Konular
Kimya - 9. Sınıf İyon Yükü ve Yükseltgenme Basamağı Konu Anlatım
Kimya - 9.Sınıf Sabit Oranlar Yasası Test Soruları ve Cevapları
Kimya - 9. Sınıf Element Kavramının Tarihsel Gelişimi - Konu Anlatım
Kimya - Bileşikler ve Yükseltgenme Basamağı Video Anlatım
Kimya - Karışımların Ayrılması Konu Anlatım
Kimya - Gazlar - Gaz Basıncı (P.V = n.R.T) Konu Anlatım
Kimya - Kalay (Sn) - Sn Elementi Nedir?
Kimya - Tanecik Boyutu Farkından Yararlanarak Geliştirilen Ayırma Yöntemleri
Kimya - 9.Sınıf Atom ve Yapısı Test Soruları ve Cevapları
Kimya - 1. Dönem 1. Yazılı 10. Sınıf Yazılı Soruları [2010 - 2011] - 4




Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi