Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AÖF 1. Sınıf uygarlık Tarihi Soru ve Cevapları - AÖF Çıkmış Sorular
#1
1. Sümerler'in uygarlık tarihine en önemli katkıları:



A) İlk edebiyat eserlerini vermeleri.

B) İlk hukuk ve adalet düşüncesini getirmeleri.

C) İlk takvimi bulmaları.

D) Yazıyı icad etmeleri.

E) Yukarıdakilerden hiçbirisi.





Cevap-D


2. Osiris destanı



A) Hitit'lerin en önemli edebiyat örneklerindendir.

B) Kaldelilerin destanları arasındadır.

C) Perslerin ünlü destanlarındandır.

D) Nil tanrısı ile ilgili bir destandır.

E) Yukarıdakilerden hiçbirisi.




Cevap-D

3. Solon reformları içinde aşağıdaki reformlardan hangisi mevcut değildir?



A) Toprak reformu

B) Borç nedeniyle esaretin kaldırılması

C) Siyasal hak ve ödevlerin belirlenmesi

D) Fakir vatandaşlara oy hakkı verilmesi





Cevap-C


4. Sofistler aşağıdaki şıklardan hangisine en fazla uyan düşünceyi savunur?



A) Mutluluğun bilimsel düşüncede olması.

B) Her konuda mutlaka bir tek doğru olması.

C) Mutluluğun dünyalık zevk ve zenginlik olması.

D) İnsanın her şeyin ölçüsü olması



Cevap-D


5. Sokrates yöntemi



A) Rasyonel düşünceye dayanır.

B) İnsanlarla alay eden bir yöntemdir.

C) Retorik kandırmaya dayanır.

D) Doğru düşünceyi "doğurtma" yöntemidir.



Cevap-D


6. Nominalizmin Skolastik düşünceyi yıkıcı niteliği şu noktadadır:



A) Tanrının varlığını inkar etmesi.

B) Tümellerin tikellerden bağımsız varlıkları olduğu.

C) Tümellerin tikellerden bağımsız varlıkları olamayacağı.

D) Tümellerin varlıklarının olamayacağı.

E) Yukarıdakilerden hiçbirisi.



Cevap-D


7. Aşağıdaki şıklardan hangisi yüzyıl savaşlarının sonucu olarak ortaya çıkmıştır?



A) Ulusal devletler ilk defa ortaya çıktı.

B) İngiltere mutlak monarşisini pekiştirdi.

C) Fransa'da parlamenter monarşisi güçlendi.

D) Fransa'da ve İngiltere'de demokrasi gelişti.

E) Yukarıdakilerin hiçbirisi.



Cevap-E

8. 14 ncü yüzyılda gelişen 5 büyük İtalyan kent-devletlerinin arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?



A) Papalık Devletleri B) Napoli C) Milano

D) Roma E) Venedik




Cevap-D

9. Machiavelli'nin uygarlık tarihi açısından önemi en fazla hangi noktadadır?



A) Siyaseti etikten ayırmıştır.

B) Siyaseti etik temellere dayandırmıştır.

C) "Amaç aracı mubah kılar" görüşünü savunmuştur.

D) Mutlak monarşik düzenin temel felsefesini ortaya koymuştur.

E) Yukarıdakilerden hiçbiri.





Cevap-A


10. Amerikan Anayasası Aydınlanma düşünürlerinden aşağıdaki hangisinin fikirlerini benimsemez?



A) Locke.

B) Montesqieu.

C) Hume.

D) Hobbes.

E) Yukarıdakilerden hiçbirisi.





Cevap-D
Bir ülkenin geleceği mühendislerinin becerisi ile sınırlıdır..!

Taklitlerimden ve WebKutlu.Com taklitlerinden sakının  Smile

Cevapla
#2
tskler
Ara
Cevapla
#3
teşekkürler paylaşım için
Ara
Cevapla
#4
tskelr kızlar
Ara
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  AÖF 1. Sınıf Uygarlık Tarihi Sınavı By.Kutlu 1 1,118 07-17-2012, Saat: 21:27
Son Yorum: sevincli
  AÖF 1. Sınıf Matematik Bütünleme Soruları By.Kutlu 1 5,136 12-31-2010, Saat: 12:54
Son Yorum: sesliekin
  AÖF 1. Sınıf Bütünleme Hukuka Giriş Çalışma Soruları By.Kutlu 1 2,397 12-31-2010, Saat: 12:53
Son Yorum: sesliekin
  Aöf 1. Sınıf Uygarlık Tarihi Soru ve Cevapları - Açık Öğretim Soruları By.Kutlu 0 1,695 07-26-2010, Saat: 15:08
Son Yorum: By.Kutlu
  AÖF 1. Sınıf Uygarlık Tarihi Final Sınavı Cevaplı Hazırlık Soruları By.Kutlu 0 4,193 07-26-2010, Saat: 15:06
Son Yorum: By.Kutlu
  AÖF 1. Sınıf Cevaplı Matematik Denemesi By.Kutlu 0 1,448 07-26-2010, Saat: 14:53
Son Yorum: By.Kutlu
  AÖF 1. Sınıf Genel Matematik Denemeleri (SORU ve CEVAPLI) By.Kutlu 0 2,017 07-26-2010, Saat: 14:52
Son Yorum: By.Kutlu
  AÖF 1. Sınıf Hukuk Soruları ve Cevapları By.Kutlu 0 1,229 07-26-2010, Saat: 14:46
Son Yorum: By.Kutlu
  AÖF 1. Sınıf Hukuka Deneme Sınavı ( SORU ve CEVAPLAR) By.Kutlu 0 854 07-26-2010, Saat: 14:44
Son Yorum: By.Kutlu
  AÖF 1. Sınıf Hukuka Giriş Ders Notları By.Kutlu 0 3,964 07-26-2010, Saat: 14:43
Son Yorum: By.Kutlu

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi