Merhaba , bu ilk ziyaretinizse? Kayıt olmak için tıklayın.
Üye paneli
Kullanıcı Adı

Şifreniz




Kimya - 9.Sınıf Örnek Test Soruları ve Cevapları

Kimya kategorisinde açılmış olan Kimya - 9.Sınıf Örnek Test Soruları ve Cevapları konusu , KonuLar ; - Sabit oranLar yasası , - Mol kavramı , - Atomun yapısı ve Periyodik cetvaL , - KimyasaL bağLar , - Katlı oranLar yaSaSı , - Bileşik moLeküL ...



  1. #1
    By.Kutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çevrim Dışı Patron
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Bulunduğu yer
    İzmir
    Mesajlar
    8.103
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Kimya - 9.Sınıf Örnek Test Soruları ve Cevapları


    KonuLar ;

    - Sabit oranLar yasası ,

    - Mol kavramı ,

    - Atomun yapısı ve Periyodik cetvaL ,

    - KimyasaL bağLar ,

    - Katlı oranLar yaSaSı ,

    - Bileşik moLeküL formüLLeri ,

    - Atom ve Yapısı

    NOT: Sorular eklentide de var =)
    Eklenmiş Dosya Eklenmiş Dosya
    Konu By.Kutlu tarafından (11-02-2013 Saat 20:29 ) değiştirilmiştir.

    Bir ülkenin geleceği mühendislerinin becerisi ile sınırlıdır..!
    Taklitlerimden ve WebKutlu.Com taklitlerinden sakının

  2. #2
    By.Kutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çevrim Dışı Patron
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Bulunduğu yer
    İzmir
    Mesajlar
    8.103
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Cevap: Kimya - 9.Sınıf Örnek Test Soruları ve Cevapları

    S.1. Saf X ve Y sıvıları homojen bir karışım oluşturuyor.

    Karışımın, X ve Y sıvılarına göre hangi özelliği aynıdır?

    A) Homojenlik B) Öz kütle

    C) Kaynama noktası D) Buhar basıncı

    E) Öz ısı



    S.2. Şekerli suyun karışım olduğunu anlatmak için;

    I. Normal kaynama noktası 100oC den büyüktür.

    II. Su buharlaştırılırsa geriye şekerin kalması

    III. Homojen yapılı olması

    gerçeklerinden hangisi/hangileri en iyi açıklar?

    A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II

    D) II ve III E) I, II ve III



    S.3. Aşağıdaki hangi olayda düzensizlik artmaz?

    A) Suyun elektrolizle H2 ve O2 gazlarına ayrışması

    B) Asetonun buharlaşması

    C) CO2 gazının suda çözünmesi

    D) Kuru buzun süblimleşmesi

    E) Buzun erimesi



    S.4. Aşağıdaki olaylardan hangisi hal değişimi ile ilgili değildir?

    A) Buzun erimesi

    B) Ağzı açık kapta kolonyanın zamanla azalması

    C) Kışın camların buğulanması

    D) Sıcak havada kokuların çabuk yayılması

    E) Islanan kişinin üşümesi



    S.5. KCl tuzu suda çözünüyor. Oluşan çözelti için;

    I. Homojendir.

    II. Aynı sıcaklıkta buhar basıncı saf sudan daha

    yüksektir.

    III. Doymamış çözeltisinin kaynama sırasında

    sıcaklığı artar.



    Yargılarından hangisi/hangileri doğrudur?

    A) Yalnız I B) I ve II C) II ve III

    D) I ve III E) I, II ve III



    S.6. Madde Donma Nokt.(oC) Kaynama Nokt.(oC)

    X -25 30

    Y -5 78

    Z 10 120



    X, Y ve Z sıvılarının donma ve kaynama noktası

    yukarıda verilmiştir.

    Buna göre;

    I. 25oC de üçü de sıvıdır.

    II. Sıvı fazda en uçucu X dir.

    III. -5oC de X ve Y katı fazdadır.

    Yargılarından hangileri doğrudur?

    A) Yalnız I B) I ve II C) I ve III

    D) II ve III E) I, II ve III



    S.7. Maddeye ait aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

    A) Maddenin en düzensiz hali gazdır.

    B) Katı haldeki maddelerde tanecikler yalnız titreşim

    hareketi yapar.

    C) Genellikle katı hal, maddenin öz kütlesinin en büyük

    olduğu haldir

    D) Hacim, maddeler için ayırt edici özellik değildir.

    E) Bütün maddelerin sahip oldukları potansiyel enerjileri

    Aynıdır.

    S.8 Doymamış tuzlu su çözeltisi ile ilgili;

    I. Aynı sıcaklıkta su ilavesi ile buhar basıncı artar.

    II. Ağzı açık kapta kaynarken sıvını buhar basıncı

    o ortamın açık hava basıncından büyüktür.

    III. Tuz ilave edilirse kaynama sıcaklığı artar.

    Yargılarından hangisi/hangileri doğru değildir?

    A) Yalnız I B) Yalnız II C) I ve II

    D) II ve III E) I ve III



    S.9 I. Saf değildirler.

    II. Homojendirler.

    III. Hacmi, çözücü ve çözünen hacimlerinin

    topl***** eşittir.

    Yukarıdaki ifadelerden hangileri bütün çözeltiler için her

    zaman doğrudur?

    A) Yalnız I B) I ve III C) I ve II

    D) II ve III E) I, II ve III



    S.10 I. Çözünen maddeyi toz haline getirmek.

    II. Çözücü miktarını artırmak.

    III. Karıştırarak çözmek.

    IV. Sıcaklığı artırmak.

    İşlemlerinden hangisi/hangileri bir katının sıvıdaki

    çözünürlüğünü ve çözünme hızını değiştirir?

    A) Yalnız I B) Yalnız IV

    C) I, III ve IV D) I, II, III, ve IV

    E) II, III ve IV



    S.11. X: Basınç artışı ile çözünürlüğü artan bir madde

    Y: Çözünmesi endotermik olan bir madde

    Z: Basınçla çözünürlüğü değişmeyen akışkan bir madde



    X, Y ve Z maddeleri, maddenin üç farklı fazını temsil

    ettiğine göre X, Y ve Z’nin fazları aşağıdaki hangi

    seçenekte doğru verilmiştir?

    X Y Z

    A) Sıvı Gaz Katı

    B) Katı Gaz Sıvı

    C) Gaz Katı Sıvı

    D) Katı Sıvı Gaz

    E) Gaz Sıvı Katı

    S.13 I. Sıvının yüzey büklüğü

    II. Ortam sıcaklığı

    III. Tanecikler arası çekim kuvveti

    IV. Isıtıcı kaynağının şiddeti

    Oda şartlarında bir sıvının buharlaşma hızı yukarıda–

    kilerden hangisi/hangilerine bağlıdır?

    A) I ve II B) I ve III C) I, II ve III

    D) II, III ve IV E) I, II, III ve IV



    S.14 I. Sıcaklık

    II. Basınç

    III. Temas yüzey hacmi

    Yukarıdaki niceliklerden hangileri saf haldeki katı bir

    maddenin sudaki çözünürlüğünü etkilemez?

    A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II

    D) I ve III E) II ve III



    S.15 I. Öz kütle

    II. İçerdiği ısı miktarı

    III. Esneklik katsayısı

    IV. Hacim

    Yukarıdakilerden hangileri madde miktarına bağlı

    değildir?

    A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve III

    D) I ve IV E) II,III ve IV



    S.16 Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir olaydır?

    A) Fotosentez

    B) Kömürün yanması

    C) Mumun erimesi

    D) Yoğurdun ekşimesi

    E) Asit çözeltisinin iletkenliği



    S.17 I. Saf suyun elektrolizi

    II. Bakır telin elektrik akımını iletmesi

    III. Besinlerin sindirilmesi

    Yukarıdaki olaylardan hangisi/hangileri kimyasaldır?

    A) Yalnız I B) Yalnız III C) I ve II

    D) I ve III E) I, II ve III



    S.18 Aşağıda verilen özelliklerden hangisi sadece katılar ve

    sıvılar için ayırt edici bir özelliktir?



    A) Süblimleşme B) Esneklik

    C) Donma noktası D) Genleşme

    E) Öz ısı





    Cevaplar:1-a,2-c,3-c,4-b,5-a,6-b,7-e,8-e,9-c,10-d,11-c,13-c,14-b,15-c,16-c,17-e,18-d

    Bir ülkenin geleceği mühendislerinin becerisi ile sınırlıdır..!
    Taklitlerimden ve WebKutlu.Com taklitlerinden sakının

  3. #3
    By.Kutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çevrim Dışı Patron
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Bulunduğu yer
    İzmir
    Mesajlar
    8.103
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Cevap: Kimya - 9.Sınıf Örnek Test Soruları ve Cevapları


    Bir ülkenin geleceği mühendislerinin becerisi ile sınırlıdır..!
    Taklitlerimden ve WebKutlu.Com taklitlerinden sakının

  4. #4
    By.Kutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Çevrim Dışı Patron
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Bulunduğu yer
    İzmir
    Mesajlar
    8.103
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart Cevap: Kimya - 9.Sınıf Örnek Test Soruları ve Cevapları

    1)maddenin ayırt edici öz 2 tanesini yazınız 10p

    2) hidrojen,oksijen,karbon,bakır elementlerinin sembollerini yazınız?

    3) çözelti nedir tanımlayınız? örnek veriniz

    4)15p+5 iyonunda kaç elektron vardır bulunuz?

    5)karışımların bileşenlerine ayrılması metodlarından 2 tanesini yazınız

    6) 17 cı atomunun elektron dağılımını yapınız?

    7) sudaki çözünürlüğü 20gr/100cm3 su olan katının 400 cm3 su ile doymuş bir çözeltisini elde etmek için kaç gram katı gerekir

    8) kimyasal bağ ceşitlerini yazınız ?

    9) 22 gram co2 kaç moldür? (co2 için ma=44gram/mol) ?

    Bir ülkenin geleceği mühendislerinin becerisi ile sınırlıdır..!
    Taklitlerimden ve WebKutlu.Com taklitlerinden sakının

                 
   Benzer Konular
  1. Cevaplar: 1
  2. Cevaplar: 1
  3. Cevaplar: 0
  4. Cevaplar: 0
  5. Cevaplar: 0