AÖF 1. Sınıf uygarlık Tarihi Soru ve Cevapları - AÖF Çıkmış Sorular

AÖF Açık Öğretim kategorisinde açılmış olan AÖF 1. Sınıf uygarlık Tarihi Soru ve Cevapları - AÖF Çıkmış Sorular konusu , 1. Sümerler'in uygarlık tarihine en önemli katkıları: A) İlk edebiyat eserlerini vermeleri. B) İlk hukuk ve adalet düşüncesini getirmeleri. C) İlk takvimi bulmaları. D) Yazıyı icad etmeleri. E) Yukarıdakilerden hiçbirisi. ...


1. Sayfa - Toplam 3 Sayfa var 123 SonuncuSonuncu
Gösterilen sonuçlar: 1 ile 4 ve 12
  1. #1
    By.Kutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Status
    Offline
    Patron
    Üyelik tarihi
    Jul 2009
    Bulunduğu yer
    İzmir
    Mesajlar
    8.123
    Tecrübe Puanı
    10

    Standart AÖF 1. Sınıf uygarlık Tarihi Soru ve Cevapları - AÖF Çıkmış Sorular


    1. Sümerler'in uygarlık tarihine en önemli katkıları:



    A) İlk edebiyat eserlerini vermeleri.

    B) İlk hukuk ve adalet düşüncesini getirmeleri.

    C) İlk takvimi bulmaları.

    D) Yazıyı icad etmeleri.

    E) Yukarıdakilerden hiçbirisi.





    Cevap-D


    2. Osiris destanı



    A) Hitit'lerin en önemli edebiyat örneklerindendir.

    B) Kaldelilerin destanları arasındadır.

    C) Perslerin ünlü destanlarındandır.

    D) Nil tanrısı ile ilgili bir destandır.

    E) Yukarıdakilerden hiçbirisi.




    Cevap-D

    3. Solon reformları içinde aşağıdaki reformlardan hangisi mevcut değildir?



    A) Toprak reformu

    B) Borç nedeniyle esaretin kaldırılması

    C) Siyasal hak ve ödevlerin belirlenmesi

    D) Fakir vatandaşlara oy hakkı verilmesi





    Cevap-C


    4. Sofistler aşağıdaki şıklardan hangisine en fazla uyan düşünceyi savunur?



    A) Mutluluğun bilimsel düşüncede olması.

    B) Her konuda mutlaka bir tek doğru olması.

    C) Mutluluğun dünyalık zevk ve zenginlik olması.

    D) İnsanın her şeyin ölçüsü olması



    Cevap-D


    5. Sokrates yöntemi



    A) Rasyonel düşünceye dayanır.

    B) İnsanlarla alay eden bir yöntemdir.

    C) Retorik kandırmaya dayanır.

    D) Doğru düşünceyi "doğurtma" yöntemidir.



    Cevap-D


    6. Nominalizmin Skolastik düşünceyi yıkıcı niteliği şu noktadadır:



    A) Tanrının varlığını inkar etmesi.

    B) Tümellerin tikellerden bağımsız varlıkları olduğu.

    C) Tümellerin tikellerden bağımsız varlıkları olamayacağı.

    D) Tümellerin varlıklarının olamayacağı.

    E) Yukarıdakilerden hiçbirisi.



    Cevap-D


    7. Aşağıdaki şıklardan hangisi yüzyıl savaşlarının sonucu olarak ortaya çıkmıştır?



    A) Ulusal devletler ilk defa ortaya çıktı.

    B) İngiltere mutlak monarşisini pekiştirdi.

    C) Fransa'da parlamenter monarşisi güçlendi.

    D) Fransa'da ve İngiltere'de demokrasi gelişti.

    E) Yukarıdakilerin hiçbirisi.



    Cevap-E

    8. 14 ncü yüzyılda gelişen 5 büyük İtalyan kent-devletlerinin arasında aşağıdakilerden hangisi yoktur?



    A) Papalık Devletleri B) Napoli C) Milano

    D) Roma E) Venedik




    Cevap-D

    9. Machiavelli'nin uygarlık tarihi açısından önemi en fazla hangi noktadadır?



    A) Siyaseti etikten ayırmıştır.

    B) Siyaseti etik temellere dayandırmıştır.

    C) "Amaç aracı mubah kılar" görüşünü savunmuştur.

    D) Mutlak monarşik düzenin temel felsefesini ortaya koymuştur.

    E) Yukarıdakilerden hiçbiri.





    Cevap-A


    10. Amerikan Anayasası Aydınlanma düşünürlerinden aşağıdaki hangisinin fikirlerini benimsemez?



    A) Locke.

    B) Montesqieu.

    C) Hume.

    D) Hobbes.

    E) Yukarıdakilerden hiçbirisi.





    Cevap-D

    Bir ülkenin geleceği mühendislerinin becerisi ile sınırlıdır..!
    Taklitlerimden ve WebKutlu.Com taklitlerinden sakının

  2. #2
    Status
    Offline
    Üye
    Üyelik tarihi
    Jul 2010
    Mesajlar
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cevap: AÖF 1. Sınıf uygarlık Tarihi Soru ve Cevapları - AÖF Çıkmış Sorular

    tskler

  3. #3
    Status
    Offline
    Üye
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Yaş
    19
    Mesajlar
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cevap: AÖF 1. Sınıf uygarlık Tarihi Soru ve Cevapları - AÖF Çıkmış Sorular

    teşekkürler paylaşım için

  4. #4
    Status
    Offline
    Üye
    Üyelik tarihi
    Aug 2010
    Yaş
    25
    Mesajlar
    1
    Tecrübe Puanı
    0

    Standart Cevap: AÖF 1. Sınıf uygarlık Tarihi Soru ve Cevapları - AÖF Çıkmış Sorular

    tskelr kızlar

 

 

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 02-07-2011, 16:36
  2. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 12-30-2010, 06:24
  3. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 07-26-2010, 15:08
  4. Sınıf Geçme - Hangi Notla Sınıf Geçilir ?
    By By.Kutlu in forum Yararlı Bilgiler ve Dosyalar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 01-21-2010, 13:04
  5. Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 12-28-2009, 16:52

Bu Konudaki Etiketler


Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0